• Het is nooit te laat om te doen wat je had willen doen...

    Ondernemend | Inspirerend | Snelle focus | Balans | Team | Mens
  • Het is nooit te laat om te doen wat je had willen doen...

    Ondernemend | Inspirerend | Snelle focus | Balans | Team | Mens
1

Curriculum Vitae

Mijn ervaringen

Het managen van complexe (integrale) projecten is mijn vak, daarin ligt mijn kracht en mijn passie. Samen met 'mijn' mensen hebben wij spraakmakende projecten zoals: de grootste drinkwaterinstallatie van Nederland, een van de veiligste tunnels van Europa, de kraan van Nederland, en vele anderen, tot een succes voor opdrachtgever en gebruiker gerealiseerd. Dit geeft mij plezier en voldoening en zorgen voor de nodige uitdaging om mij scherp te houden. Maar er is meer...
2013 - heden
Alex van Gilst | Advies, training en coaching
Vlaardingen
Eigenaar

Ervaring in Projectmanagement, Engineering en Realisatie is een unieke combinatie en treft u niet snel aan in persoon. Toch heeft u er nu één gevonden! Sterk in overzicht zonder de details uit het oog te verliezen. Een generalist met de ervaring van een specialist..

Knowhow die ik graag in wil zetten aan de zijde van opdrachtgevers om 'de aannemer' ook eens mee te laten denken waardoor de succesfactor van uw project sterk verbetert zal worden, faalkosten zullen verminderen en projectteam medewerkers van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer zich prettig voelen.

Maar ook jong talent aan het begin van hun carrière al te laten 'ervaren' wat er in projecten speelt en de belangrijkste aspecten zijn van projecten realiseren.

Doelgericht en daadkrachtig bijdragen aan uw doelstellingen door mijn kennis en ervaring met passie en visie in te brengen. Daarbij spelen mijn kernkwaliteiten natuurlijk een belangrijke rol.

Ondernemend | Inspirerend | Balans | Team | Mens | Focus

2013 - heden
Movares – adviseurs & ingenieurs
Utrecht
Ambassadeur

Movares als hoofdaannemer op de kaart zetten is mijn belangrijkste taak. Als Project Manager begeleid, adviseer en implementeer ik het proces om Movares op een stevig fundament te zetten en vandaar als hoofdaannemer spraakmakende projecten te realiseren. Ondernemend en inspirerend! Samenwerking en professionalisering tussen partijen verbeteren waardoor succesvolle projecten met toegevoegde waarde ontstaan.

Daarbij spelen cultuur, teamsamenstelling, organisatiestructuur en zaken als door welke bril kijk je naar projecten, medewerkers, opdrachtgevers, stakeholders een belangrijke factor. Nu nog een 'vreemdeling' maar straks ambassadeur! Opnieuw een mooie uitdaging!

2011 - 2013
VolkerWessels – Vialis Integrale Projecten
Houten
Vialis IP

Als Integraal Project Manager verantwoordelijk voor alle projectgebonden aspecten van (integraal)projectmanagement, voornamelijk intern en extern relatiebeheer, organisatie/team opbouw, financiën en kwaliteit van projecten in de marktsegmenten Infra, industrie en milieu.

Taken

Coachen en aansturen van leidinggevenden op key posities in project teams. Zorgdragen voor een 'best for project' aanpak van een (integraal) projectteam. Ontzorgen en adviseren van zowel externe als interne opdrachtgever(s).

Nevenfuncties

- Vakgroep leider Projectmanagement, in het kader van 'Operational Excellence' binnen VolkerWessels.
- VolkerWessels 'Innovatie management', waarbij hergebruik van energie, restproduct, CO2 emissie, MVO, mobiliteit en dergelijke een belangrijke rol spelen.
- VolkerWessels 'Fit for the future', trendanalyse naar 2030.
- VolkerInfra Project Management, kennisdeling binnen grote infrastructurele projecten.

Persoonlijk

Missie en doelstelling: Door persoonlijke inzet complexe multidisciplinaire projecten optimaliseren. Meer aandacht work-life balans.
Strategie: professionaliteit inbrengen, organisatie op hoger niveau brengen.
Kernwoorden: Visie, overzicht en structuur.
Resultaat: toonaangevende projecten realiseren waar de 'omgeving' geen zorgen over heeft.

Projectmanager

De omlegging van de Zuid Willemsvaart ter hoogte van 's Hertogenbosch is voor Nederland een uniek project, tevens het grootste aanlegproject voor vaarwegen tot 2020. Dit project is gestart in 2010 en wordt opgeleverd in 2014. De realisatie van het project omvat het ontwerpen en uitvoeren van een nieuwe vaarweg (±9 km) tussen de Maas en Den Dungen. Waarin 2 sluiscomplexen, zes bruggen, 4 sifons en 5 gemalen worden gerealiseerd. Integraal samenwerken wordt vorm gegeven in een complexe omgeving. Door mijn nieuwe functie bij Movares heb ik dit project overgedragen aan mijn collega.

Kernwoorden

Samenwerking en Bossche bollen

2007 - 2011
VolkerWessels – HOMIJ Infra & Industrie
Rotterdam
Operationeel Manager

De renovatie van de technische installaties van de Haringvliet en Volkeraksluizen kun je vergelijken met een open hart operatie. Dit project is gestart in 2007 en opgeleverd in 2011. Op 4 december 2009, ’t was bijna een Sinterklaascadeautje, werd mij gevraagd dit project te willen overnemen. Door slecht management was er een onbeheerste situatie ontstaan. Samen met een collega van VolkerWessels hebben wij het project, zoveel als nog mogelijk was, in de goede richting gestuurd. Door opnieuw de juiste focus aan te brengen, terug naar de eenvoud te gaan en snelle besluitvorming is dit project conform de daaraan gestelde eisen gerealiseerd. Tevens één van de eerste projecten in Nederland waar echt probabilistisch beheer en onderhoud is ingezet over 15 jaar.

Kernwoord

Doelmatig, 'niet mauwen maar bouwen'.

Project Manager

De Hubertustunnel te Den Haag, beter bekend als één van de veiligste tunnels van Nederland, is gerealiseerd door BAM en VolkerWessels bedrijven. Voor dit werk heb ik de complete tunnel technische installaties, alles behalve beton en asfalt, in goede samenwerking met de hoofdaannemer gerealiseerd. Hoewel het project al bijna twee jaar 'oud' was op het moment dat ik het overnam, en het werk al in uitvoering, was er nog geen ontwerp. In deze crisis moest er snel gehandeld worden om er nog wat van te kunnen maken. Door focus, snelle besluitvorming en een beetje geluk kon er weer doelmatig gewerkt worden waardoor het gewenste resultaat – binnen tijd en budget - behaald werd.

Kernwoord

Vertrouwen en gemeenschappelijk doel.

1998 - 2006
BURGERS ERGON bv
Rotterdam
Project Manager

Verantwoordelijk voor alle projectgebonden aspecten van projectmanagement zoals organisatie, financiën, kwaliteit, interne en externe relaties van industriële projecten in de marktsegmenten chemie, farmacie en milieu.

Taken

Leidinggeven aan afdelingsmedewerkers [werkvoorbereiding, engineering, secretariaat (deels)] en installatie medewerkers [montageleiding, chef- monteurs], bewaken en aansturen van uitbesteed werk, inkopen van projectgebonden materialen en activiteiten (>€ 20.000,00), opstellen en bewaken van kwaliteitsplannen en planningen, bijwonen vergaderingen en adviseren van de opdrachtgever.

Persoonlijk

Missie en doelstelling: negatieve tendens van industriële projecten keren en tot positieve resultaten komen.
Strategie: samenwerken en vertrouwen kweken.
Resultaat: succesvolle projecten.

1985 - 1998
Vanaf het begin
 
Lead engineer

1987 – 1998 BURGERS ERGON bv
Verantwoordelijk voor de aansturing, begeleiding en (technische) ondersteuning van mijn projectteam dat het ontwerp en de uitwerking van elektro en instrument technische installaties realiseerde. Als lead engineer was ik verantwoordelijk voor het eindontwerp, kosten en urenbewaking, planning, projectrapportages en correspondentie.

Project engineer

1990 – 1997 Croon Elektrotechniek B.V.
Verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitwerking van elektro en instrument technische installaties ten behoeve van de (petro) chemische industrie. Betrokken bij het verkrijgen van het NEN-ISO9001 certificaat m.b.t., commissioning & maintenance en EVK (Elektrotechnische Veiligheids Keur). Mede verantwoordelijk voor het marktgericht calculeren van diverse projecten in de industriële sector.

Ass. Inbedrijfsteller

1988 – 1990 Croon Elektrotechniek B.V.
Mede verantwoordelijk voor de correcte oplevering en functionering van elektro en instrument technische installaties in de industriële sector.

1e monteur

1986 – 1988 Croon Elektrotechniek B.V.
Verantwoordelijk voor de realisatie van elektro en instrument technische installaties in de industriële sector. Meewerkend leidinggevende aan 4 tot 10 elektromonteurs.

 
 
 
Opleidingen

- Avond HBO | General Management. (afstudeeropdracht: Six Sigmaimplementatieproject)
- Avond MTS | Energietechniek (incl. Wis- en Natuurkunde)
- Diverse vakspecifieke opleidingen zoals VCA 1 en 2, VD1, TBI, NEN, EMC, CE ed.
- Presenteren, breinonderwijs, onderhandelen & conflictbeheersing, LEAN.
- Emotioneel Intelligent Leiderschap.

Talen

Engels in woord en geschrift. Duits redelijk.

ICT vaardigheden

Microsoft Office, MindManager, ERP (Baan, Acto)

Interesses

Fotograferen, tuinieren, hardlopen, lezen.

Overig

Bestuursfunctie in Primair Onderwijs. Commissies Financiën & Onderhoud en bestuursvernieuwing na recent doorlopen fusie traject. (t/m 2009) Kerkenraadslid (ouderling) Gereformeerde Gemeente Vlaardingen. (vanaf 2009)

Personalia

Naam A.W. van Gilst
Adres Lusthofstraat 20
Postcode / Plaats 3135 CX Vlaardingen
Telefoon +31 6 1822 5170
E-mail info@alexvangilst.nl
Website www.alexvangilst.nl
Geboren 29 juli 1964 te Vlaardingen
Burgelijke stand Gehuwd, 5 kinderen
Nationaliteit Nederlandse
Rijbewijs B